Logistiek Digitaal


Logistiek Digitaal biedt ondersteuning bij het stap voor stap digitaliseren van MKB-bedrijven met maximaal 250 medewerkers in de logistiek: logistiek dienstverleners, verladers, expediteurs en vervoerders (weg, binnenvaart, spoor, lucht en scheepvaart).

Over Logistiek Digitaal


Het doel van Logistiek Digitaal is om bedrijven in de logistieke keten ‘digital ready’ te krijgen en daarmee klaar te stomen voor de toekomst: efficiënt, veilig en vertrouwd digitaal samenwerken.

Logistiek Digitaal is onderdeel van het programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL) waarin het bedrijfsleven en de overheid samenwerken om de grote verstoringen in de logistieke ketens aan te pakken.  

Waarom willen we meer digitale samenwerking stimuleren? 

 Om in de toekomst efficiënter & vertrouwd samen te  gaan werken vinden wij dat je altijd baas over jouw eigen data moet blijven én dus moet kunnen bepalen welke data je deelt en met wie. 

Het tegenovergestelde gebeurt nu veel. Centrale platforms waar je je eigen data inlevert en zelf weinig grip meer hebt op het logistieke proces. Je verliest daarmee de controle en misschien zelfs wel je toekomstige bestaansrecht.  

Samenwerking berust nog steeds op vertrouwen, dus gaan we de komende tijd op kleine schaal met een aantal bedrijven in een veilige omgeving oefenen.  

Programma Digitale Infrastructuur Logistiek 

Binnen het programma helpen we je niet alleen je beter voor te bereiden op  digitaal zakendoen. We ontwikkelen ook een set afspraken die het mogelijk maakt om vertrouwd en efficiënter digitaal samen te werken. 

Die set afspraken noemen wij de Basis Data Infrastructuur (BDI).Die BDI ontwikkelen we op zo’n manier dat deze aansluit op zo veel mogelijk systemen die bedrijven in de logistieke keten al gebruiken. En we ontwikkelen nieuwe diensten voor een efficiëntere & vertrouwde samenwerking op deze BDI. 

Wie is wie 

Connekt voert het DIL-programma uit namens het Ministerie van Infrastructuur en Watermanagement. Evofenedex en TLN zijn de drijvende kracht achter Logistiek Digitaal.

Logistiek Digitaal wordt ondersteund door:


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief