FAQ


Logistiek Digitaal geeft hier antwoord op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vraag & antwoord:

Wat doet Logistiek Digitaal precies?

Logistiek Digitaal biedt hulp aan MKB’ers (tot 250 medewerkers) binnen de logistieke keten om stapsgewijs de omslag naar 100% digitaal werken te maken. Wij geven advies en persoonlijke hulp op alle onderdelen die nodig zijn om een bedrijfsverandering door te voeren. Lees hier meer over onze programma’s.

Welke bedrijven krijgen hulp van Logistiek Digitaal?

Het aanbod van Logistiek Digitaal geldt voor alle MKB-bedrijven in de logistieke keten met maximaal 250 medewerkers. Dit betreft logistiek dienstverleners, verladers, expediteurs en vervoerders (weg, binnenvaart, spoor, lucht, scheepvaart).

Logistiek Digitaal: wie zitten hierachter?

Logistiek Digitaal is een programma, dat onderdeel uitmaakt van een collectieve aanpak tussen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de havens van Amsterdam en Rotterdam, Evofenedex, Douane, Schiphol en TLN. Lees hier meer over Logistiek Digitaal.

Wat kost de dienst van Logistiek Digitaal?

Logistiek Digitaal gaat in de basis gratis te werk. Het kan zijn dat er in de toekomst evenementen of sessies georganiseerd worden waar een vergoeding voor gevraagd wordt. Echter is het de bedoeling dat Logistiek Digitaal jou gratis helpt om te digitaliseren. 

Digitalisering: waarom biedt dit mij kansen?

Digitalisering en datagedreven werken heeft een aantal grote voordelen: het bespaart veel tijd aan controles, geeft beter inzicht in de kosten, maakt duurzaam werken mogelijk door papierwerk te vervangen, en het helpt in het beter voorspellen van je klantvraag. Digitalisering is hét middel om grip te krijgen op het logistieke proces en om te gaan met de huidige verstoringen, tegenslagen en inefficiënties in de keten.

Wat betekent: digital ready?

Digital ready betekent dat je als bedrijf in staat bent om volledig digitaal samen te kunnen werken. Om hier te komen moet je een aantal stappen doorlopen en moet je als bedrijf een digitale basis hebben. Lees hier meer over welke stappen jij moet zetten om digital ready te worden.

Waarom moet ik digital ready zijn?

De wereld om ons heen ontwikkelt zich razendsnel. In de toekomst is het straks heel normaal om digitaal samen te werken. Om aan te sluiten op die toekomst is het belangrijk om hierop in te spelen en digital ready te zijn. Lees hier meer over welke stappen jij moet zetten om digital ready te worden.

Wat gebeurt er als ik niet (verder) digitaliseer?

Eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat digitalisering helpt bij de wens om efficiënter te werken. Bedrijven die niet meegaan in digitalisering missen op korte termijn al voordelen (inzicht in kosten en rendement, beter voorspellen van klantvragen etc), maar ook op de lange termijn. In de toekomst zal digitaal samenwerken in de keten heel normaal zijn. Als je je daar nu niet op gaat voorbereiden, mis je de aansluiting.

Ik werk al bijna volledig digitaal. Kan ik dan ook meedoen?

Logistiek Digitaal kan jou ook het laatste zetje geven. Denk aan: inzet van studententeams, deelname aan pilot projecten met ketenpartners of het helpen van jouw concullega’s. Als je geïnteresseerd bent, kun je hier een afspraak inplannen met ons team van ervaren adviseurs. Zij helpen jou verder.

Hoe kan ik starten met Logistiek Digitaal?

Er zijn meerdere manieren om te starten met Logistiek Digitaal, vanwege onze diverse programma’s. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden en hoe jij kunt deelnemen.

terug naar boven

Staat jouw vraag hier niet tussen?


Vul dan ons contactformulier in via de onderstaande button.

Neem contact op

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief