De Dag van Digitalisering: Zet de volgende stap!

2 minuten
Apr 25, 2024 3:09:39 PM

Tijdens de Dag van Digitalisering organiseren Beurtvaartadres, TLNevofenedex en Logistiek Digitaal een interessant programma over logistieke digitalisering tijdens de Dag van Digitalisering. Leer over AI, het gebruik van de digitale vrachtbrief, slim en eenvoudig rapporteren over duurzaamheid de volgende stap samen met je collega's. Meld je aan voor praktische inzichten en tips!

Deze dag zullen er 5 sessies gegeven worden door TLN, Pipple, Beurtvaartadres, evofenedex en Logistiek Digitaal. De dag van Digitalisering is geweest op 4 juni. De sessies van de dag zijn komende dagen terug te kijken op dagvandigitalisering.nl

Bekijk hier de sessies terug!

 

Ben jij benieuwd naar hoe andere bedrijven robotiserings- en automatiseringsoplossingen inzetten in het magazijn, wil je meer weten over de digitale vrachtbrief, efficiënter rapporteren over duurzaamheid, of ben je aan het nadenken over de integratie van kunstmatige intelligentie (AI)? En wil je praktische inzichten in hoe je je collega's betrekt bij digitalisering?

Sluit je aan op 4 juni voor de eerste Dag van Digitalisering, georganiseerd door Beurtvaartadres, TLN, evofenedex en Logistiek Digitaal. Ontdek vijf boeiende plenaire sessies die de cruciale elementen van succesvolle digitalisering belichten.

Zien we jou op 4 juni in Zoetermeer? Lees hier meer over de Dag van Digitalisering!

Op deze dag zijn er diverse sessies, waar je onder andere over deze onderwerpen meer te weten komt:

TLN - Eenvoudiger en efficienter CO2 en duurzaamheid rapporteren door digitalisering
Bedrijven in het goederenvervoer krijgen steeds meer te maken met opkomende duurzaamheidsregelgeving, zoals de CSRD en Carbon Footprintingverplichtingen, maar ook onverbiddelijke duurzaamheidsrapportage-eisen vanuit de klant. De weg naar duurzaam vervoer gaat gepaard met striktere verplichtingen. De eerste stap naar goede duurzaamheidsrapportages is efficiënte digitalisering en grip op je data realiseren.

Pipple - Ontdek hoe AI jouw organisatie kan helpen in logistieke digitalisering
Ben je ook nieuwsgierig naar de opkomende mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) binnen de logistieke sector? Het is een onderwerp dat momenteel veel aandacht krijgt, maar waarover nog veel vragen leven. Wat kan AI eigenlijk precies? En hoe kan het jouw bedrijf helpen bij het oplossen van complexe vraagstukken in de logistiek? Joep van den Tillaart van Pipple gaat in deze plenaire sessie zijn expertise delen. Pipple is een gerenommeerd databureau met een team van creatieve wiskundigen en engineers, gespecialiseerd in het benutten van data en AI om complexe uitdagingen aan te pakken.

Beurtvaartadres - Van papier naar pixels: hoe werkt de digitale vrachtbrief (eCMR) en wat komt er precies bij kijken?
Ontdek in deze sessie hoe je binnen jouw organisatie een volgende stap kunt zetten met de digitale vrachtbrief. Iedere schakel in de supply chain, groot of klein, heeft bij het vervoeren van goederen een vrachtbrief nodig. Alhoewel er steeds meer partijen overstappen op een digitale vrachtbrief, maakt het grootste gedeelte van de markt nog altijd gebruik van papier. Dit, terwijl een digitale oplossing organisaties veel kan bieden.

evofenedex - Op weg naar een toekomstbestendig magazijn met automatisering en robotisering
Welke robotiserings- en automatiseringsoplossingen zetten andere bedrijven in om slimmer, sneller en betrouwbaarder te werken? En wat kun jij hiervan leren? De technologische ontwikkelingen vragen om een nieuwe benadering van automatisering, bedrijfsprocessen en de omgang met medewerkers. In deze sessie nemen we je mee in de stappen die je kunt zetten om je bedrijf te robotiseren en automatiseren. We laten je ook zien welke positieve impact dat heeft op de logistieke processen, de medewerkers en de klantwaarde. Magazijnexpert Arjen Lagerweij van evofenedex neemt je mee in deze wereld van robotisering en automatiseringsoplossingen.

Logistiek Digitaal - De volgende digitale stap zet je samen met collega's
Ontdek tijdens deze sessie hoe je de digitale toekomst kunt omarmen met collega’s. We gaan aan de slag met waarom verandermanagement cruciaal is en hoe je collega's enthousiasmeert voor digitalisering, dit onder leiding van expert in deze onderwerpen Anneloes van Klaveren van Logistiek Digitaal.

Dag van Digitalisering Logo5-1