Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Wat kunnen we voor jouw bedrijf doen?

Het aanbod van Logistiek Digitaal bestaat hoofdzakelijk uit persoonlijke hulp en advies op álle onderdelen die nodig zijn om jouw bedrijf richting digitaal en datagericht werken te krijgen. Maar ook door te doen: zoveel mogelijk gratis bedrijfskundige en logistieke opleidingen en cursussen voor personeel, hulp in overzicht van relevante subsidies en samen nadenken over versnellers, zoals de tijdelijke inzet van studententeams of het samen optrekken met ketenpartners in living labs. Inzicht in de keten begint misschien bij jouw bedrijf maar eindigt pas als de hele leveringsketen meedoet. Meedoen aan Logistiek Digitaal vraagt niet om gigantische investeringen. Met een kleine tijdsinvestering kan ieder bedrijf stappen zetten en verder komen.

Stap 1: Meten is weten

Allereerst moet je weten waar je nu staat en wat je bedrijf moet aanpakken om volledig digitaal en data-gedreven te werken. We beginnen met een korte test om erachter te komen waar je staat en welke stappen jij kunt nemen om digitaal te werken.

Stap 2: Aan de slag

Bekijk hieronder de mogelijkheden om aan de slag te gaan

Persoonlijk adviesgesprek

Iemand met kennis van de sector en jouw rol in de logistieke keten komt kosteloos en vrijblijvend bij jouw bedrijf langs, kijkt mee naar de testresultaten en denkt mee over hoe jouw bedrijf digitaal vaardiger kan worden.

Digitale Werkplaatsen: hulp van studenten 

Een Digitale Werkplaats is een (digitale) plek waar je als ondernemer in jouw regio terecht kan om stappen te zetten met digitaliseren. Studenten gaan jou helpen en gaan aan de slag met jouw digitaliseringsvraagstuk.

Subsidie aanvragen

Investeren in digitalisering en op zoek naar extra financiële middelen? Bekijk de subsidiemogelijkheden die mogelijk bij jou passen.

Stap 3: Reflectie en uitbouw

Het programma waarmee we MKB bedrijven de digitale transitie door willen helpen is absoluut niet in beton gegoten. We willen zoveel mogelijk maatwerk bieden zodat we alle bedrijven een stap verder krijgen. En dus reflecteren we en breiden we waar nodig uit. Daarom werken we ook met een kleine ‘Denk mee community’. Zo kan je bedrijf teruggeven wat bij jouw digitale transitie heeft gewerkt en waar je wellicht geen baat bij hebt gehad. Je krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Click to listen highlighted text!